Gerlanda Dirksen | Abcoude en De Wijk (Dr.)

Home / Licentiehouders / Gerlanda Dirksen | Abcoude en De Wijk (Dr.)
gerlanda-dirksen

Meer dan 25 jaar werk ik als senior trainer, coach en adviseur Medezeggenschap, Loopbaanontwikkeling, Human Resource Management en Teamontwikkeling. Dit doe ik met behulp van diverse methodieken en werkvormen waaronder: Deep Democracy, Brein Centraal Leren, Serious Gaming en de Navigator-methode.

Mijn Passie

Wat mij drijft is om mensen, groepen en organisaties te versterken in medezeggenschap, werk, samenwerken, besluitvorming, conflicthantering en mooie arbeidsrelaties. Zodoende staat niemand aan de zijlijn en ontstaat er inclusie. Iedereen doet er toe!

Mijn stijl

In mijn werk stel ik de mens centraal. Op een verdiepende en praktische wijze werk ik samen met hen toe naar een resultaat. Klanten typeren mij als een ervaren, betrokken en creatieve professional die rust uitstraalt en op een heldere, krachtige manier mensen begeleidt bij hun leerproces. Ze voelen zich uitgedaagd en vrij om te mogen experimenteren.

Ervaring

Voor diverse opdrachtgevers in de Zorg en Welzijn, Industrie, Zakelijke en Maatschappelijke Dienstverlening heb ik veel mensen, groepen en organisaties laten groeien en bloeien. Waaronder:  medewerkers, ondernemingsraden, managers, HRM, directieleden, cliëntenraden en kaderleden.
Zelf zit ik ook niet stil en ben ik naast professional medezeggenschap tevens werkzaam als zelfstandig  Noloc Loopbaancoach. Ook verzorg ik als geaccrediteerd trainer en procesbegeleider gecertificeerde Deep Democracy trainingen level 1 en begeleid ik groepsprocessen bij inclusieve besluitvorming en conflicten. Verder heb ik vele jaren ervaring als leidinggevende, adviseur Duurzame Inzetbaarheid,  OR-lid en als voorzitter commissie Sociaal Beleid.
De navigator zet ik graag in omdat het een heldere, praktische en krachtige  methode is die zorgt voor sterke medezeggenschap. Via verschillende stappen navigeert de OR vroegtijdig samen met zijn Bestuurder en andere spelers door het proces van voorgenomen initiatieven en besluiten.

Opleidingen

Een greep uit mijn rugzak:

 • Organisatie Psychologie, AOG-Universiteit Groningen
 • Talent en Organisatieontwikkeling, AOG-Universiteit Groningen
 • HRM, Academie Mens en Arbeid Deventer
 • Deep Democracy practitioner level 4 en het Persoonlijk ontwikkel Programma
 • Deep Democracy geaccrediteerd instructor en facilitator, Deep Democracy Myrna Lewis
 • Co-resolve Facilitator, House of Deep Democracy
 • Organisatieverandering, SiOO
 • Bedrijfskunde, ISBW
 • Loopbaanprofessional, Phoenix
 • Brein Centraal Leren, BCL-instituut
 • Coachopleiding, School voor Coaching
 • Coachen met collega’s, SiOO
 • KernKwadrant licentie, Core Quality
 • The WORK, Byron Katie
 • RET, Schouten en Nelissen
 • Systemisch werken, Choi en Kessels & Smit

Medezeggenschap is voor mij een verdiepende dialoog tussen diverse medezeggenschapspelers, waarbij ieders mening en inbreng ertoe doet en wordt gehoord. Pas dan ontstaan er mijns inziens gedragen besluiten, zeker als je het minderheidsgeluid toevoegt aan het meerderheidsbesluit.  

Contact